dimecres, 11 de març del 2009

No som objectes!


Avui día, les dones continuem estant mal valorades respecte als homes, segué existint el mateix masclisme que en temps més remots. Existeixen diversos tipus de maltractament: físic, psicològic i sexual.

El maltractament psicològic està basat en comportaments intencionats, executats des d'una posició de poder i encaminats a la desvalorització, a produir maltractament psiquic, a destruir l’autoestima i a reduir la confiança personal. El maltractador fa ús d’insults, acusacions, amenaces, critiques destructives, crits, manipulacions, silencis, indiferències i menyspreus.

El maltractament físic està basat en comportaments que diexen ferides visibles, com ara espentes, mossegades, patades o colps de puny, causats per les mans o algun objecte. És la més visible i per tant és la més reconeguda socialment i jurídicament.

El matractament sexual està basat en pressions fisiques que pretenen imposar una relació sexual no desitjada fent ús de coacció, intimidació o indefensió. Això podria ser la definició de maltracte físic, pero es diferencia d'aquesta que l'objecte es la llibertad sexual de la dona.


Durant l’any passat la xifra de dones mortes a mà de la seua parella va ser de setenta-quatre. Emguany ja en són nou. L'ultima victima, Fabiola, residia a Castelló de la Plana.
Les asosiacions d’ajuda a les dones han anat aumentant, però, malgrat la pressió social, la violència de gènere continua.


2 comentaris:

Sebastià ha dit...

Està prou bé, però la part de "copiar i enganxar" s'hauria de millorar...

Sebastià ha dit...

Al final aprovaràs i tot!